فهرست ها

نمایشگاه کتاب «حسین (ع) سلطان عشق» در کتابخانه برپا شد

به مناسبت ماه محرم؛ نمایشگاه کتاب «حسین (ع) سلطان عشق» در کتابخانه علامه شیخ مفید اسلامیه برپا شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کتابخانه های شهرستان فردوس، به مناسبت فرا رسیدن ماه محرم  نمایشگاه کتاب «حسین (ع) سلطان عشق» در محل کتابخانه علامه شیخ مفید اسلامیه بر پا شد.

 این نمایشگاه در راستای آشنایی نسل جوان و نوجوان با اهداف  قیام امام حسین (ع) و نهضت عاشورای حسینی و ترویج فرهنگ عاشورایی با استفاده از کتب و منابع موجود در کتابخانه برپا شد.

در این نمایشگاه 20 جلد کتاب از جمله کتابهای: «حماسه حسینی» نوشته مرتضی مطهری، «حسین (ع) از زبان حسین (ع)» نوشته محمد محمدیان، «معجزه عاشورا» نوشته حسین غفاری، «فرهنگ عاشورا» نوشته جواد محدثی، «امام حسین (ع) این گونه بود» نوشته  آیت الله شیخ جعفر شوشتری؛ترجمه و ویرایش صادق حسن زاده، «حسین زهرا طبیب دلها: شرح حال حضرت امام حسین علیه السلام و یاران باوفایش» نوشته عبدالله حسینی کاکی دشتی ، «فلسفه شهادت» نوشته آیت الله مکارم شیرازی، «در میان روضه هایت زندگی کردن خوش است» نوشته محسن عباسی ولدی، به مدت ده روز در معرض دید مراجعان کتابخانه قرار گرفت. 

در ادامه به معرفی تعدادی از این کتاب ها می پردازیم:

کتاب «حماسه حسینی»، مجموعه‌اى است دو جلدى که جلد اول آن شامل سخنرانی‌ها و جلد دوم مشتمل بر نوشته‌ها و یادداشت‌هاى استاد شهید مطهری درباره حادثه کربلاست که توسط انتشارات صدرا منتشر شده است.

 این کتاب شامل هفت فصل است. فصل اول تحت عنوان «حماسه حسینى» مجموعه سه سخنرانى استاد شهید تحت همین عنوان است که در حدود سال 1347 هجرى شمسى در حسینیه ارشاد ایراد شده است و کتاب نیز به همین نام نامیده شد.

فصل دوم را سخنرانی‌هاى استاد تحت عنوان «تحریفات در واقعه تاریخى کربلا» تشکیل مى‌دهد. این سخنرانی‌ها در فروردین ماه 1348 هجرى شمسى برابر با محرم 1389 هجرى قمرى در حسینیه ارشاد ایراد شده است.

«ماهیت قیام حسینى» فصل سوم این کتاب را تشکیل مى‌دهد.

فصل چهارم را یک سخنرانى آن شهید بزرگوار تحت عنوان «تحلیل واقعه عاشورا» تشکیل مى‌دهد. این سخنرانى در سال 1356 در یکى از جلساتى که به طور هفتگى در برخى منازل برقرار و موسوم به «جلسه یزدیها» بود ایراد شده است.

«شعارهاى عاشورا» (سخنرانى معروف استاد که توأم با گریه شدید ایشان است) فصل پنجم این کتاب را تشکیل مى‌دهد. این سخنرانى در روز عاشورا و در حدود سال 1352 در مسجد جامع نارمک (تهران) ایراد گردیده است.

فصل ششم این کتاب مجموع هفت جلسه سخنرانى استاد شهید تحت عنوان «عنصر امر به معروف و نهى از منکر در نهضت حسینى» است. در این فصل علاوه بر موضوع مذکور، به‌طورکلى اصل «امر به معروف و نهى از منکر» مورد بحث واقع شده که در خلال آن، مسائل اجتماعى و سیاسى روز نیز مطرح گردیده است. از جمله کارنامه مسلمین در مسئله فلسطین بررسى شده است.

«عنصر تبلیغ در نهضت حسینى» فصل هفتم این کتاب را تشکیل مى‌دهد. این فصل مجموع هفت سخنرانى استاد تحت همین عنوان است که در سال 1350 شمسى و در ماه محرم در مسجد «جاوید» تهران ایراد شده است. در این فصل به‌طورکلى «تبلیغ در اسلام» نیز مورد بحث واقع شده است.

کتاب حماسه حسینی از نظر نوع موضوعات و قوت تحلیل، از شاهکارهاى آیت‌اللّه‌ مطهرى به‌شمار مى‌رود و از نظر خرافه‌شویى از این حادثه بزرگ و درس‌آموز و پرداختن به جنبه‌هاى مختلف این حادثه و ارزش‌گذارى براى هر یک از این جنبه‌ها و از نظر پرداختن به جوانبى که معمولاً کمتر به آن‌ها پرداخته مى‌شود یک کتاب کم‌نظیر محسوب مى‌شود.

عناوین سخنرانی‌هاى جلد اول به ترتیب عبارتند از: حماسه حسینى، تحریفات در واقعه تاریخى کربلا، ماهیت قیام حسینى، تحلیل واقعه عاشورا، شعارهاى عاشورا، عنصر امر به معروف و نهى از منکر در نهضت حسینى، عنصر تبلیغ در نهضت حسینى.

کتاب «در میان روضه هایت زندگی کردن خوش است»، نوشته محسن عباسی ولدی و از انتشارات آیین فطرت در 138 صفحه منتشر شده است . این کتاب روضه هایی را از شهدای کربلا با بیانی ساده و روان و متفاوت بیان کرده است.

این کتاب می خواهد بگوید می شود روضه خواند و گریست؛ اما رسم زیستن را هم یاد گرفت. آمیختگی سبک زندگی با روضه، ویژگی برجسته این کتاب است.
این کتاب مجموعه ای از متن های ادبی است که میان موضوعات مختلف و کاربردی در حوزه خانواده و تربیت فرزند با روضه های کربلایی اتصال برقرار می کند.

این کتاب می تواند در ایده پردازی به شاعران آیینی و ستایشگران اهل بیت (ع) راهگشا باشد و هیئت را بدون اینکه از مسیر خود خارج کند، به فضایی برای تقویت بنیان خانواده و بالا بردن انگیزه مخاطبان در جهت عمل کردن به آموزه های تربیتی و اخلاقی خانواده تبدیل کند.

کتاب «معجزه عاشورا» نیز شامل درس گفتارهای دکتر حسین غفاری، استاد گروه فلسفه دانشگاه تهران است که رویکردی متفاوت و نو را در بررسی نهضت عاشورا در برابر خواننده قرار می دهد.
به جز مجلس اول و آخر (دوازدهم) که دارای استقلال نسبی از سایر مباحث هستند، 10 مجلس دیگر در عین تنوع مباحث دارای بافتی منسجم و پیوسته اند.


در مجلس اول با رویکردی پدیدارشناسانه و جدید، واقعه عاشورا معجزه ای انسانی در اثباتِ حقیقت متعالیِ نظام هستی قلمداد می شود و از این منظر ضمن تحلیل عقلانی پدیده معجزه در تاریخ بشر، ویژگی های اصلی امور اعجازآور با قالب رفتاری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و اصحاب بزرگوارشان تطبیق می یابند.

مجلس دوازدهم نیز تفسیر غزلی از حضرت حافظ است که انطباق آن با حادثة عاشورا به سبکی بدیع شرح و ارائه شده است. اما مجالس دهگانه دیگر، حاوی مباحث متنوع، گسترده و کاملاً تحلیلی است که در آنها به نقد و بررسی تفسیرهای متضادِ صاحب نظران گذشته و اکنون امت اسلامی در تفسیر علل، اهداف و ماهیت نهضت عاشورا پرداخته می شود و با نارسا دانستن تفسیرهای یک جانبه (اعم از فردی و اجتماعی) تفسیری جامع ارائه می شود که بر اساس مبانی بنیادین انسان شناسی الهی و شیعی و مستند بر تحلیل های عمیق فلسفی، عرفانی و نیز اصول معارف قرآنی و وحیانی شکل گرفته است.

از جمله مباحث خواندنی کتاب، تحلیلی فلسفی مسئله گریه و نقش آن در سیر معنوی و تعالی روحی انسان است که در مجالس مختلف از زوایای متفاوت به آن پرداخته شده است. همچنین بحث عمیق و گسترده ای در باب «علم امام» و شبهات و اشکالات ناشی از این بحث در تفسیر نهضت عاشورا که در ضمن آن به طور خاص از نقش و معنا و کارکرد مسئله «علم حضوری» و تفاوت ماهوی و کارکردی آن با «علم حصولی» بحث شده است.

همچنین در مجلسی مستقل، به بحث از مجالس عزاداری حضرت اباعبدالله(ع) و نقش و اهمیت هریک از عناصر تشکیل دهنده این مجالس پرداخته شده و آسیب شناسی آنها و امور ناشایسته داخل در این مجالس نیز مورد بررسی قرار گرفته است.

به طور کلی ویژگی اساسی و منحصر به فرد این اثر، دخالت دادن مباحث عقلانی و فلسفی در تفسیر و تحلیل امور عینی و اجتماعی در فرهنگ اسلامی است.

اخبار و اطلاعیه